Brf Styrbord på Limhamn

Limhamns sjöstad

Parkering

Brf Styrbord har 36 garageplatser, 10 markplatser längs Limhamns stationsväg samt förtur till 14 platser i Multihuset.

Markplatser

Apcoa övervakar markplatserna för felparkerade bilar och det är därför viktigt att ha sin dekal tydligt placerad i framrutans vänstra kant. I händelse av att någon bil felparkerad på ens plats ska man ringa till Apcoa på 08-556 306 70 (välj vidare alternativ 3), helst innan kl 12.00 så det kan åtgärdas i dagens rond. Efter kl 16 samt på helger ska man ringa följande journummer: 0771-40 10 20. Du anmäler med ditt platsnummer på Limhamns stationsväg.

MC-plats

Det finns ett utrymme för en MC i garaget (den är idag uthyrd).

Laddboxar

Föreningen har nu beställt framdragning av elektricitet till samtliga platser i garaget för framtida behov av laddning. Arbetet påbörjas den 14/3 2022. Om du inom den närmsta tiden har behov av en laddare till din parkeringsplats, vänligen kontakta Helena Lidén på föreningens mejl brfstyrbord@gmail.com. Vi har även sänkt månadskostnaden från 500 kr till 250 kr.

Kölista

Det finns en kölista till parkeringsplatserna i föreningen och det är samma lista för både garage- och markplats. Man anmäler sig till kölistan genom att skicka ett mejl till brfstyrbord@gmail.com. Kölistan uppdateras kontinuerligt och finns att skåda här nedan. Lägenhetsnummer är angivna i listan.

Följande gäller för kölistan:
– Erbjuds man en markparkeringsplats kan man tacka nej och ändå stå kvar i kö för garageplats, men ej längre för markplats. När man därefter erbjuds plats i garaget är man tvungen att ta den platsen, annars stryks man från listan.
– Erbjuds man plats i garaget kan man tacka nej och ändå stå kvar i kö för markplats, men ej längre för garageplats. När man därefter erbjuds markplats är man tvungen att ta den platsen, annars stryks man från listan.
– Om man redan har plats och önskar byta plats från mark till garage eller vice versa får man ställa sig i kö på nytt.
– Det finns en separat lista för medlemmar som önskar en andra parkeringsplats. Ingen medlem kan få en andra plats innan alla har tilldelats en första plats.

Parkering i Multihuset

Det finns lediga platser i Multihuset (infart Bryggan) som är öronmärkta till Brf Styrbord. Avtal tecknas direkt med Apcoa.

För att hyra plats i Multihuset, följ länken:
https://hyra.apcoa.se/garage/details/ce7694ca-9ab1-4774-b3b5-a760c7922652

Längst ner väljer man Boende Brf Styrbord. Anmäl alltid till brfstyrbord@gmail.com om du väljer detta alternativ för att styrelsen ska veta hur många platser som finns kvar till föreningens förfogande.

Hyra betalas kvartalsvis. Uppsägningstiden är lång, så var vänlig och läs kontraktet noggrant. Ni får naturligtvis stå kvar i kön till parkeringsplats i Brf Styrbord, men ni ansvarar själva för eventuell överlappning som kan ske om ni tilldelas plats i föreningen. Platserna är omarkerade och det är fritt att välja var man vill stå (det ska alltid finnas plats). Man kan registrera flera bilar på samma kontrakt, men naturligtvis enbart ha en bil parkerad åt gången. För att få garageporten att öppnas måste man köra ganska nära den. Bilens registreringsskylt känns igen av en kamera och dörren öppnas.

Kölista parkering

Kölistan till parkeringen uppdateras löpande. Senaste uppdatering 9/1-2024.